A mikroszórófejes öntözésről

A szórófej egy olyan szerelvény, ami a szállított öntözővizet porlasztja, hogy végül mesterséges csapadék formájában megöntözze a “rábízott” területet. A fejek állítva és függesztve is szerelhetőek. A fúvóka a kijuttatott víz mennyiségét szabályozza, a rotor pedig a szórási sugarat kontrollálja. Azon túl, hogy kisebb-nagyobb szórási sugarú fejek kaphatóak, még elérhetőek rovarvédős vagy áramlás szabályozós variációk, de ma már a rendszerek fagyvédelmi vagy párásítási funkciót is betölthetnek. A mikroszórófejes öntözés a vízpótló locsoláson kívül tökéletesen alkalmas fagyvédelmi, kelesztő, színesítő, párásító öntözésre is, vagyis sokféleképpen kiaknázhatod a kiépített technológiában összpontosuló előnyöket.

A mikroszórófejes öntözőtelep felépítésében nagyon hasonlít a csepegtető öntözőtelephez, a különbség abban rejlik, hogy a szárnyvezeték lpe csőbe pattintott mikroszórófejsor.
Ez a technológia bizony jócskán gazdaságos, ami nem egy utolsó pozitívum, pláne a mai világban. A rendszer alacsony üzemi nyomáson működtethető, mivel kis vízigényű, ezért határozottan víztakarékos, energiaigénye sem kimagasló, vagyis az energiaszámlák sem gazdagodhatnak nem várt nullákkal. A víz közvetlenül a gyökérzónához juttatható, ezen kívül tápoldatozásra is tökéletesen megfelelő. Természetesen könnyedén automatizálható, ezen kívül a fentiek fényében bátran kijelenthető, hogy megannyi öntözési módra használható.

Egy befektetés akkor nevezhető megtérülőnek, ha mind rövid, mind hosszútávon elégedettséget generál a számodra és plusz bevételt a számládra. Márpedig, ha beinvesztálsz egy ilyen komplex, sokoldalúan és roppantul gazdaságosan használható rendszerbe, akkor bizony nem lehetnek kétségeid afelől, hogy jó döntést hoztál-e.

MEGOSZTÁS

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ