Az áramláskapcsoló működése az öntözőrendszer egyik kulcsa

Az áramláskapcsoló működése nem valami megfoghatatlan hókusz-pókusz, de bátran tekintheted az öntözés alapjának, ami kihagyhatatlan, nélkülözhetetlen, s éppen ezért kulcsfontosságú. Azt nyilván pontosan tudod, hogy milyen nagyfokú koncentráltságot igényel az öntözőrendszer megkomponálása. Minden aprócska részlet számít a szivattyú milyenségétől kezdve, a csövek, szórófejek minőségén át, egészen az áramláskapcsolókig. A pontos tervezés eredménye a sikeres öntözés, ami édenkertet teremthet. A sokak által nyomáskapcsolóként becézgetett alkatrész arra hivatott, hogy a szivattyú működését vezérelje. Így a hidrofor tartály teljesen nélkülözhetővé válik.

A beépített, szárazon futás elleni védelem teljes biztonságot garantál a rendszernek, s képes megőrizni a szivattyú épségét, vagyis tökéletes automata öntözőrendszerekhez. Hogy mit jelent a szárazon futás? Előfordulhat, hogy valamilyen oknál fogva vízhiány lép fel: a szivattyú dolgozik, dolgozik, de nem jön víz, ami egy idő után ahhoz vezetne, hogy az eszköz víz hiányában tovább próbálja végezni a feladatát, ezzel tönkretéve teljes mechanikáját. Ehelyett az áramláskapcsoló szenzoraival érzékeli a gondot és leállítja a szivattyút. Ugyanezen metódus alapján víznyeréskor képes beindítani a rendszert, majd egy bizonyos nyomás elérése után leállítani azt.

Az áramláskapcsoló működése számokban

A teljesítményt mindenképpen vedd górcső alá vásárlásod során, a szivattyúval alkotott összhang kihagyhatatlan. A bekapcsolási nyomás is beszédes információ, ahogy a maximum áteresztő képességre vonatkozó leírások is. Ezek tudatában, ismerve a céljaidat és persze az öntözőrendszered paramétereit, már könnyedén kiválaszthatod a számodra leginkább optimális típust.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ