Az öntözőrendszer tervezés első lépései

Az öntözőrendszer tervezés az az alap, amire aztán később a remekművedet felépítheted. Ahogy a hagyományos építőipari munkálatokból tudni: ha az alapozás nem jó, romba dőlhet a ház, úgy ez a kijelentés ezen a területen is tökéletesen érvényre jut. Ha bizonytalan vagy, ha kétségeid vannak, akkor fordulj hozzánk. Csapatunk profizmusával és hozzáértésével leveszi a válladról azt a nyomást, amit az előkészületek jelentenek.

De, hogy nézzünk pár gyakorlati tanácsot, amire támaszkodhatsz. A szórófejek kiválasztása kulcsfontosságú. Az, hogy egy fej milyen hatósugarú körben tudja kijuttatni a vizet lényeges adat. De ne felejtsük el, hogy ki lehet maximálni a lehetőségeket, és ezzel együtt a vízfogyasztásra vonatkozó kiadásokat is. Éppen ezért egyfajta arany középút követése a leginkább takarékos és tudatos döntés.

Az áramláskapcsoló sem mindegy, hogy milyen jellemvonásokkal büszkélkedik. Nagyon fontos például, hogy rögtön a közepébe vágjunk a szárazon futás elleni védelem. Hogy ez mit jelent? A nyomáskapcsoló feladata, hogy a szivattyút vezérelje. Ha vízhiány lép fel, akkor bizony komoly problémák adódhatnak ha és amennyiben a kapcsoló szenzorai ezt nem érzékelik és nem állítják le az eszköz működését, ami így teljesen tönkre is mehet.

Visszatérve a szórófejekre. A pontos távolság meghatározása nagyon lényeges. Ha ugyanis megfelelő mennyiségű fejet állítasz hadrendbe, akkor bizony az eredmény tökéletesen zöldellő lehet. Az öntözőrendszer tervezés végül valóra válthatja álmaidat!

A fenti pár példa csak egy kicsiny szeglete a tervezési folyamatok egészének. Ha minden optimális, ha a feltételek a te igényeidre vannak szabva, akkor az elégedettséged és persze kerted üdesége garantálható.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ