Csepegtető öntöző kiegészítők – avagy mi is ez tulajdonképpen?

csepegtető cső

Mielőtt abba a témába vágunk bele, vajon milyen kiegészítők is vásárolhatóak a webáruházunkban a telepített csepegtető rendszeredhez, elsőként gyorsan tegyük tisztába, mi is ez, és kiknek is ajánlott ez az öntözőrendszer! Lényegében, ha csepegtető rendszerről beszélünk, akkor egy abszolúte nem új keletű találmányról van szó, ami nem csak hatékonyan, cseppekben juttatja a folyadékot a kívánt pontra – ahogy neve is mutatja -, de képes még a legprimitívebb rendszer is az amúgy öntözésre szánt vízmennyiség 30-50 százalékát megspórolni azzal, ha cseppekben juttatja a vizet a növényeknek. (ráadásként csökken az elpárolgás mennyisége, valamint az öntözött felület is alapjaiban leredukálódik, így a gyomosodás is kevesebb ezzel a módszerrel, ráadásként akár a tápoldat adagolása is automatizálható, növényre szabva a mennyiséget, a talaj szikesedése pedig csökken ahhoz képest, mintha egyéb módszerrel öntöznénk)

Kiknek ajánlatos a csepegtető öntözőrendszert választani a szórófejes helyett? Azoknak, akik palántanevelésre adják fejüket kertjükben, vagy akár egy komplett fóliasátrat is létrehoznak, mindenképp költséghatékonyabb a csepegtető locsolás, azonban ez a módszer abszolút nem azoknak termett, akik példának okáért a gyepet öntöznénk, annyi szent, nekik marad a hagyományos, szórófejes változat!

S ha mindezt sikeresen tisztáztuk, íme, a webshopunkban található kiegészítők a rendszerhez:
1. Cső idomok: akármilyen idom az álmod, T, toldó, egyenes/mentes, záró, vagy éppen a könyök, Nálunk megtalálod!
2. Nyomáscsökkentő: hiszen ahhoz, hogy a megfelelő hatásfokot érjük el, megfelelő nyomásra is van szükségünk minden csőben!
3. Csepegtető szalag idomok: abban az esetben hasznos kiegészítője ez a csepegtető öntözőrendszernek, ha egyszerre nem szeretnéd mindegyik kört futtatni, hiszen hála a kis szelepnek, bármikor leállítható az egyes kör a szalag idommal, vagy éppen az ellenkezője: új szakaszt csatlakoztathatunk a gerinchez!

MEGOSZTÁS

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ