A csepegtető szalag telepítése

Csepegtető öntözés során állandó, lassú vízellátást kapnak növényeid. Öntözőrendszered csöveit elrejtheted a talaj felszíne alatt is, mert ennek megfelelő kivitelben is beszerezhető nálunk.

Most bemutatjuk, hogyan történik a csepegtető szalag telepítése:
– Ha még nem alakítottad ki a kertedet, célszerű átlátható, rendezett sorokban gondolkodni a veteményes kialakításánál, valamint hasonló vízigényű növényeket telepíteni egymás mellé, különben szükség lehet eltérő adagolókra is.
– Érdemes még a növények telepítése előtt nyomáspróbát végezni a rendszeren. A nyomást pedig rendszeresen ellenőrizni. (Nyomás 0,3-0,8 bar)
– A szalagok fektetésénél törekedj a csavarodás- és törésmentes elhelyezésre. A jelölő kék csík a felső oldalon helyezkedjen el és a csövek lazábban feküdjenek, ne feszüljenek.
– A csepegtető szalag telepítése során a szalag cső elé építs be egy előszűrő berendezést (legalább 150 mesh nagyságút). Ekkor telepítheted az esetleges extrákat is, mint nyomásszabályozó, időzítő, stb.
– Majd nyomás alá helyezheted a rendszert.
– Ellenőrizd le, hogy nem szivárog-e a víz valahol.

Ezután élvezheted a gyönyörű kerted és nincs többé vízveszteség, mert a víz útja célirányosan halad egyenesen a növények gyökereihez és útközben nem párolog el. Karbantartáskor végezd el a szűrő, nyomáscsökkentő tisztítását. Vízminőségtől függően érdemes a növények fejlődési szakaszának megfelelő műtrágyát használni, mert ez biztosítja a növényeknek megfelelő mikroelemeket, tápanyagokat és e mellett még a csövet is tisztítja.

MEGOSZTÁS

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ