Ezért hasznos a rögzítő tüske!

Az öntözőrendszer alkatrészeinek beszerzése során gyakran megfeledkezünk az apró, ám annál fontosabb kiegészítők megvásárlásáról. Az olyan apróságok, mint a rögzítő tüske, jelentős mértékben megkönnyíthetik a dolgunkat a csepegtető rendszer telepítése során. Mint ahogy a neve is mutatja, nagyon egyszerű feladatuk van ezeknek a kiegészítőknek, mégpedig a csepegtető csövek rögzítése. Az erős, ellenálló műanyagból készült rögzítő tüske pár ára pár forint csupán, mégis nagyon hasznosnak bizonyul az öntözőrendszer telepítése során.

A talajon elhelyezett csepegtető csövek könnyen elmozdulhatnak, akár a víz nyomása miatt is, de más tényezők is okozhatnak helyváltozást. A rögzítő tüske azonban megakadályozza a csövek elmozdulását, így a víz a megfelelő helyre, a növények tövére kerül. A tüskék elhelyezése nagyon egyszerű, akár kézzel vagy keményebb talaj esetén egy gumikalapács segítségével is leszúrhatók a talajba. De nem csak a csepegtető rendszer csöveinek a rögzítésére használhatunk ilyen tüskéket. A geotextíliák, vakond hálók és az agroszövetek rögzítése is megoldható a használatukkal.

Ezen eszközök helyének stabilizálására kétféle rögzítő tüske közül választhatnak a vásárlók a webáruházunkban. A műanyag rögzítő tüske mellett megtalálhatóak az U alakban hajlított acélból készült rögzítő elemek is. Ezek a praktikus kiegészítők hatékonyan rögzítik a geotextíliákat, az agroszövetet és a vakond hálót is, így rengeteg bosszúságtól kímélhetik meg a kertészeket a textíliák telepítése során.

MEGOSZTÁS

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ