Geotextília otthonunkban

Az esővíz nem csak arra tökéletes, hogy eláztasson minket, ha esernyő nélkül „csöppenünk” az égi áldás közepébe. Az összegyűjtött csapadék öntözésre, autómosásra, kerti locsolásra is tökéletesen megfelel. Na, persze nem magában. Mindenek előtt geotextíliára lesz szükségünk, mely képes mechanikus, „durva” módon megszűrni a vizet. A geotextília, tehát sprőd, durva felületű, mely tökéletesen alkalmas arra, hogy az esővizet (áthaladva a rostok között) megtisztulva, felhasználásra alkalmassá tegye a számunkra. De vajon még mire tudnánk használni a geotextíliát?

Nem ritka, hogy a rágcsálók ellenlábasává avanzsál a házi készletben megbújó geotextília, mely épp durva felülete miatt kellemetlenséget okoz a kellemetlenkedő betolakodóknak.
Bár a geotextília számos méretben, sűrűségben kapható, s felhasználása, funkciója a végtelenségig tágítható, mégis alapvető alkalmazási területe a kerti tavacska. A tófólia alá helyezve megvédheti azt a kavicsok éleitől, és a gyökérzet szúrásaitól. Ráadásul a tófólia fölé terített geotextília arra is kiválóan megfelelő, hogy védje a kiterített fóliát, az esetleges bepottyanó tárgyaktól.

geotextília
A gyomok nyomtalanul eltűnnek, hogyha geotextíliát vetünk be ellenük. A földre helyezve ugyanis eltakarja az éltető fényt a kiirtandó növények elől, s nem engedi őket növekedni. Ráadásul térkövek, illetve más burkoló elemek alá is elhelyezhető, ezzel az illesztések közti kapálás mennyisége nagymértékben lecsökkenthető.

Jól látszik tehát, hogy némi kreativitással, és lelkesedéssel a geotextília nagyon hasznos kiegészítője lehet otthonunknak, s nem csak az esővíz megszűrésében.

öntözéstechnikai webáruház

MEGOSZTÁS

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ