A hidrociklon működése és jelentősége

Az öntözőrendszerek vízellátását a legtöbb esetben a fúrt kutak biztosítják. Ez a leghatékonyabb és a leggazdaságosabb megoldás. Azonban hátrányai is vannak. Könnyen kerülhet homok és egyéb nagyobb szemcseméretű szennyeződés a rendszerbe, amely az érzékenyebb alkatrészeket könnyen tönkretehetik. Ez azonban kiküszöbölhető a hidrociklon használatával. Ez a szűrőberendezés kiválasztja a homokszemeket, így megóvja a mágnesszelepet, a szórófejeket és a csepegtetőgombákat az eltömítődéstől.

Persze a hidrociklon nemcsak a fúrt kutak használata esetén lehet hasznos. A hálózati víztáplálás során is kerülhetnek nagyobb szemcseméretű szennyező anyagok az öntözőrendszerben, így minden esetben ajánlott használni ezt az egyszerű kiegészítőt. A működése roppant egyszerű. A szerkezetbe belépő víz örvénylő mozgásba kezd, így a homokszemcsék kicsapódnak és megtapadnak a szűrő oldalán, majd lehullnak a berendezés alján levő tartályba. Innen könnyen eltávolítható a felgyűlt szennyeződés, így a hidrociklon tisztítása és karbantartása egyszerű feladat. A szűrőt minden esetben a szivattyú után kell telepíteni.

A kiváló minőségű műanyagból készült hidrociklon ellenáll a nyomásnak így tartósságára nem lehet panasz. Áruházunkban többféle hidrociklon közül is válogathatnak a vásárlók. A működési alapelvük minden esetben azonos, a víz örvénylő mozgására alapszik. Egy ilyen szerkezet jelentős mértékben megnövelheti az automata öntözőrendszerek működési idejét, ezért érdemes elgondolkodni a beszerzésén már most.

MEGOSZTÁS

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ