A gyönyörű, ápolt kertnek egyik kulcseleme, hogy rendszeresen öntözzük. A víz adja az éltető erőt a növényeinknek, ettől lesznek üdék, színesek, egészségesek. Hogyan lehetséges elérni, hogy az öntözést szabadság alatt is meg tudjuk oldani, méghozzá külső segítség nélkül? Erre a kérdésre válaszolunk ez alkalommal.

Sajnos manapság Magyarországon nem számolhatunk azzal a ténnyel, hogy a megfelelő mennyiségű csapadék hullásával lekerül a gond a vállunkról az öntözés kapcsán, és öntözés nélkül is szép kertünk lesz. Sajnos ez nem így van, a mesterséges úton történő csapadék pótlása, vagyis az öntözés a kulcs ahhoz, hogy szép, zöld környezetet tartsunk fent magunknak.

Hogyan ne maradjon el az öntözés szabadság alatt?

Sokak számára biztos nem ismeretlen, hogy nyári szabadságok alatt hányszor volt alkalmunk átmenni a kedves szomszédhoz, esetleg felhívni a közelben élő rokonainkat, hogy legyenek kedvesek, s öntözzék meg a kertünket, míg mi a jól megérdemelt pihenésünket töltjük. Ez persze lehet csak pár nap, egy hét vagy több hét. A végeredmény többféle lehetett:
●     Lelkesen locsoltak, de mivel nem voltak hozzáértő személyek, így vagy: túlöntözték az épp szárazságtűrő növényünket, vagy épp nem öntözték eléggé meg. Vízigényes növény például a paradicsom, amit célszerű naponta bő vízzel locsolni.
●     Lelkesen locsoltak, de csak az első pár nap alkalmával, aztán csak 2-3-4 naponta, hiszen úgyis van víz a földben (esetleg esett az eső).
●     Nem akartak locsolni, de elvállalták, nehogy rossz viszony alakuljon ki. Szakértelem és érdekeltség hiányában viszont ritkán és kevés vizet juttatva a földbe sikerült a művelet.
Tehát a kertünk, ha másra bízzuk, nem biztos, hogy ugyanolyan állapotban fog megmaradni, mire hazaérünk. Ahhoz, hogy nagyjából ugyanazt az állapotot kapjuk vissza, egy hasonló kert és növényszerető embert kell felkérni a munkára. A hasonló érdeklődési kör, a növények szeretete és megfelelő gondozása esélyt jelenthet, hogy szép, ápolt kert kerüljön vissza hozzánk.

De nem lehet leakasztani a szögről egy olyan személyt, aki:
●     Ért a kertek gondozásához
●     Rendelkezik kellő szabadidővel
●     A közelben lakik
●     Megfelelő fizikai állapotban van

Vagyis érdemes más megoldást keresni erre a problémára.

Itt jönnek képbe az automata öntözőrendszerek!

Legyen szó pázsitról, cserjékről, virágokról, veteményesről, minden növény igényének megfelelően ki tudjuk alakítani a rendszert, hogy úgy juttassuk vízhez, ahogy neki a legideálisabb. A kellő mennyiségű vizet mindig időben kell a földbe juttatni, ehhez tökéletes választás, ha automata öntözőrendszert telepítünk a kertünkbe.

Természetesen megfelelő utánajárás szükséges hozzá, hiszen attól függően, hogy mit szeretnénk öntözni, más és más öntözési technika fog megfelelni, például az öntözőrendszer vízfogyasztása szempontjából.

Az automata öntözőrendszer segítségével nyugodtan elmehetünk hosszabb szabadságra is, mert nem kell, hogy személyesen felügyeljen valaki arra, hogyan zajlik az öntözés. Sőt, megbízható, igényes munkájú cégre bízva az öntözőrendszer kiépítését garancia lehet arra, hogy a rendszer gond nélkül működjön. A mai technológiával megoldható az is, hogy ha egyik évben bevált a kerti automata öntözőrendszer telepítése, tökéletes munkát végzett az öntözés terén, gondolkozhatunk bővítésen. Ha ki szeretnénk terjeszteni a rendszert, ehhez megfelelő bővítő elemek állnak rendelkezésre, amit webáruházunkból meg is vásárolhatnak.