Hogyan történik a kerti csap téliesítése?

A kerti csap az otthont övező környezet szerves részét képezi. Nem véletlen, hiszen a tavasztól őszig terjedő időszakban ez szolgálja a vízzel történő ellátást, az öntözést. Ma már sok ingatlan esetében automata öntözőrendszerek gondoskodnak a növények nedvességgel való ellátásáról, ám a rendszerhez tartozó kerti csap téliesítése a hosszú távú működőképesség érdekében nélkülözhetetlen. Mielőtt azonban azt gondolnád, hogy ez a feladat meghaladja hozzáértésedet, érdemes tudnod, hogy tulajdonképpen néhány perc alatt megoldható.

S hogy milyen teendők adódnak akkor, ha a cél a kerti csap téliesítése? Elsőként az elzárásra kell figyelmet fordítani. Az elzáráshoz szükséges eszköz rendszerint a fagyhatár alá, körülbelül nyolcvan centiméteres mélységben került korábban telepítésre. Amint megtörtént az elzárás, fontos, hogy megnyissuk a csapot, ugyanis így távozhat abból a maradék víz. S hogy honnan tudhatjuk, hogy tökéletesen védett a rendszer? Ha a kerti csap téliesítése, annak elzárása optimálisan történt, akkor a csapból nem csöpöghet víz.

Amennyiben ez mégis megtörténik, akkor érdemes szakemberhez fordulni, aki az esetlegesen előforduló problémákat gyorsan megoldhatja. Ne feledkezz meg az automata öntözőrendszerről sem, hiszen a kerti csap téliesítése mellett ez is a hosszú távú minőségmegőrzést szolgálja. A kert télre történő felkészítése során tehát nem csak a veteményes felásása, vagy például a lehullott levelek eltakarítása a cél, hanem bizony a vizet tartalmazó rendszerek megóvása is.

MEGOSZTÁS

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ