A legnépszerűbb módszerek vakondok ellen

Az udvar és a kert területén megjelenő vakondtúrások rendkívül sok kellemetlenséget tudnak okozni a házigazdának. A vakond elleni védekezés nem csak az esztétikus látvány megőrzése miatt fontos, hanem azért is, hogy megóvd a földben elültetett palántákat. Sokan felteszik a kérdést, hogy a vakondok hasznos állatok-e vagy csak a baj van velük és minél hamarabb ki kell őket irtani a ház körüli területen.

Mivel egy élő állatról van szó, ezért figyelembe kell venned azt is, hogy szerves részét képezi a környezetnek, továbbá az sem elhanyagolható szempont, hogy pusztítja a talajt károsító férgeket, csigákat, százlábúkat, de kedvenc ételei közé tartozik a földigiliszta és a lótücsök is. A vakond elleni védekezés többféleképpen valósulhat meg, így te is megtalálhatod a módját annak, hogy távol tartsd őket a kertjétől. Az egyik legősibb módszerek közé tartozik, hogy a lyukakba petróleummal átitatott ruhákat dugnak, a kellemetlen szag ugyanis hamar elriasztja őket.

A vakond elleni védekezéssel kapcsolatban egy másik érdekes technika az, hogy a járatba sörösüveget kell elhelyezni. A levegő által rezgésbe hozott üveg hangját a vakondok nem képesek elviselni és gyorsan tovább állnak. Az állatok elriasztására számos terméket lehet kapni a boltokban is, többek között vannak elektromos készülékek is, amik az ember számára hallhatatlan frekvenciájú hangokat adnak ki, a vakondokat viszont jó messzire elriasztják. Ha a vakond elleni védekezésről van szó, akkor bizonyos növények ültetése is jó megoldás lehet. Azokban a kertekben, ahol sárfű vagy a kutyatej-félék vannak, ott garantáltan nem telepednek meg.

MEGOSZTÁS

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ