A mágnesszelep funkciója és működése

A kertek, sportpályák és mezőgazdasági területek öntözése igen időigényes, ugyanakkor olyan feladat, amit nem szabad hanyagolni. A kiszámíthatatlan időjárási körülmények ugyanis nem garantálják a növények szükséges vízellátását. Egy nagyobb terület öntözéséhez szükség lehet egy automata öntözőrendszerre, hiszen képtelenség lenne másképp ellátni a feladatot.

Ezeknek a rendszereknek az egyik fontos alkotórésze a mágnesszelep. Ez indítja be, illetve állítja le megadott időközönként a vizet. Működése nem bonyolult, az elektromágnesesség elvén alapul. Ha a tekercsekben áram halad át, akkor megnyílik a szelep és szabaddá válik az út a víz előtt. Így akár kézzel, akár egy időkapcsolóval is könnyen indítható és leállítható. A mágnesszelep ugyanakkor vízmennyiség szabályzóként is működik. Attól függően, hogy a szelep mennyire nyílik ki, szabályozni lehet az időegység alatt átjutó víz mennyiségét. Ez igen hasznos a vízspórolás szempontjából is. A mágnesszelep és az időkapcsoló egyidejű használatával tehát az öntözőrendszer teljes mértékben automatizálható.

Olyankor is beindul az öntözés, ha mi nem tartózkodunk otthon. Csak be kell programozni a vezérlőegységet, és más dolgunk nem lesz vele. Különböző érzékelők csatlakoztatásával pedig még hatékonyabbá tehetjük a rendszert. Egy esőérzékelő bekötése megakadályozhatja a felesleges vízpazarlást. A strapabíró mágnesszelep több típusát is megtekinthetik és megrendelhetik áruházunkban. A nagyszilárdságú PVC borításnak és az ellenálló membránnak köszönhetően a nagy víznyomás sem okoz kárt ezekben az eszközökben.

MEGOSZTÁS

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ