Mennyire megfizethető a csepegtető rendszer ára?

A csepegtető öntözés kétségkívül takarékos és praktikus megoldás annak érdekében, hogy a növények mindig megkapják a szükséges mennyiségű nedvességet. Nem csak a hatékonyságon mutatkozik meg a rendszer előnye, hanem a felhasznált vízmennyiségen is, ezért akár nagyobb területek öntözésére is kiválóan alkalmas. Mivel a nedvesség közvetlenül a növények gyökereihez csepeg, így azt optimálisan hasznosítani tudják azok.

S hogy mitől függ a csepegtető rendszer ára? Nem mindegy, hogy mekkora területet szeretnénk lefedni, de fontos arra is figyelni, hogy csepegtető cső, vagy csepegtető test mellett tesszük le a voksot. Ha a növények folyamatosan egymás mellett helyezkednek el, akkor a csepegtető cső a legjobb választás. Amennyiben közöttük nagyobb terek vannak, akkor a csepegtető test segítségével lehetséges a vizet a növényhez eljuttatni.

A csepegtető rendszer ára ma már megfizethető árkategóriát képvisel, így legyen szó bármelyik megoldásról is, nem kell csillagászati összegekkel számolni. S hogy miként őrizhetjük meg a rendszer élettartamát? Mivel csepegtető cső esetén egy viszonylag szűk keresztmetszetről van szó, ezért érdemes szűrt vizet felhasználni az öntözéshez. A csepegtető rendszer ára azonban egyébként is hamar kifizetődik, pláne akkor, ha a felhasznált vízmennyiséget állítjuk fókuszba.

A korszerű öntözési technikának köszönhetően akár nagy alapterületű kertek, gazdaságok esetén is kitűnő választás a csepegtetés, de a konyhakertben, vagy a növényekkel teli virágoskertben is megéri mellette letenni a voksot.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ