Mikor indíthatjuk be az automata öntözőrendszert tavasszal?

öntözőrendszer vízfogyasztása

Ez bizony nem köthető úgy dátumhoz, mint ahogy elmondható példának okáért a karácsonyról, ami a december 24-26 közötti időszakot öleli fel, hiszen az, hogy mikor is indítható be tavasszal az automatizált öntözőrendszered, bizony számos külső tényezőtől függ – igen, a legkézenfekvőbb az időjárás. Balgaság is volna részünkről azt mondani, hogy amint beköszönt naptár szerint a tavasz, mehet az indítás is, hiszen ha a külső tényezők ezt nem teszik lehetővé, többet árthatunk, mint használhatunk. Így hát pontos dátum helyett inkább azt mondjuk: amint lementek a talajmenti fagyok, és beköszöntött a jó idő, érdemes belevágni a nagy indításba. Mivel a rendszer üzembe helyezése nem annyiban merül ki, hogy meg kell nyomni egy piros gombot az asztal közepén, s mindenki mehet is a dolga végeztével, amerre csak lát, íme, 2 lépésbe összeszedtük, mit kell tenned ahhoz, hogy tökéletesen működjön (ismét) a rendszered a kertben! – amennyiben megfelelően téliesítettél mindent.

1. A kezdeti lépés egy kis sétát igényel, hiszen érdemes gyalogtúrát szervezni a rendszered minden részéhez, ellenőrizni, van -e például olyan szakasz, ahol az üzemen kívül töltött idő vasfoga károkat okozott – megsüllyedt föld, eltömődött szórófejek, hibás vagy elállítódott mágnesszelepek. És ha már ott vagy, az sem utolsó, ha ezeket rendbe is hozod a zavartalan öntözésért, hiszen nem minden a feltérképezés…
2. Ezt követően pedig egy laza csuklómozdulattal helyezd nyomás alá a rendszert: amennyiben vezetékes vízről üzemel, vagy kerti csapról, úgy nyisd meg a csapot, s mehet is egyből a rendszerbe a víz, azonban ha szivattyúval tör fel a magasba a víz, érdemes az első pár litert rendszeren kívül folyatni, hogy az esetleges szennyeződések ne egyből a növényeiden landoljanak, ami a téliesített időszakban felgyülemlett lent a mélyben.

Automata öntözésre fel, élvezd azt, hogy neked csak a kész végeredményt kell nézned, s vége annak, hogy órák hosszát állj Te magad a locsolócső vagy a kanna túloldalán!

MEGOSZTÁS

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ