Vannak olyan rejtett helyek, ahol nem megoldott a vízellátás. Ilyen például egy nyaraló, tanya, de sok esetben a kerti locsolást is házi vízművel oldják meg. Ez esetben, ha a vízhálózatra való rákötést választanánk, az sokkal költségesebb módszer lenne. Éppen ezért találták ki a házi vízmű rendszerét. A következő pár sorban ennek használatáról és elemeiről lesz szó.


Mi a házi vízmű szerepe?


A házi vízmű feladata nem más, minthogy automatikusan oldja meg a ház vízellátását, történjen az eső- vagy talajvízzel. Emelett használatukkal ugyanúgy biztosítható a víztároló tartályok, a medencék feltöltése vagy az öntözési tevékenység ellátása is.


Alkalmazási területük sok mindentől függ, például a talajviszonyoktól. A magasan fekvő, köves-sziklás talajban nem éri meg futtatni, mert igen költséges. Ezzel szemben manapság egyre elterjedtebb az otthonok körüli vizek felhasználására és újrahasznosítására. Jó példa erre, amikor esővíz pótolja a WC-tartály vizét. A módszerrel gyakorlatilag hosszú távon csökkenthető egy család vízfelhasználása és annak költségei.


Ha szeretnél még többet megtudni a rendszerről, weboldalunkon választ kaphatsz öntözéstechnikai kérdéseidre!


Miért érdemes házi vízművet venni?


Mivel automatikusan kapcsol be és ki, biztos, hogy nem fogunk sok vizet fogyasztani az öntözés során, így egy nagyon takarékos módszernek mondható. A rendszer használata továbbá nagyon kényelmes is, hiszen ha egyszer beépítjük, utána már nem szükséges minden egyes locsoláskor a szivattyút bekapcsolni és leszaladni a locsolótömlő túlsó végéhez. Ha házi vízművel rendelkezünk, elég egy tömlő és egy elzárható locsolófej. Végül, de nem utolsósorban csökkenti a költségeinket is.


Széles kínálatú öntözéstechnikai berendezéseink segítségével tehát számos előnyhöz juthatsz, és megannyi időt, energiát és pénzt megspórolhatsz.


A rendszer felépítése


Mielőtt vásárlásra szánnád magad, nem árt, ha kicsit jobban megismerkedsz a rendszer felépítésével, legfontosabb részeivel és azzal, hogy mi mire való. 


A házi vízmű alapvetően három egységből épül fel; ezek közé tartozik a szivattyú, a nyomáskapcsoló és a hidrofor tartály. A működés során minden alkotóelemnek megvan a maga szerepe. A szivattyú a víz szállításáért felelős, és valójában a nyomáskapcsoló irányítja működését. A hidrofortartályban található azon folyadék, amely megfelelő nyomást képes biztosítani, ha csupán kis mennyiségű vízre van szükség. Ez több szempontból is hasznos. Egyrészt a szivattyú folyamatos ki- és bekapcsolására nincs szükség, másrészt ezáltal megnövelhető a rendszer élettartama, és nekünk is kevesebb energiabefektetéssel járnak a munkálatok. 


A módszerrel lényegében teljesen megkönnyítheted az életed. Amennyiben Te is szeretnél hasonló rendszert kiépíteni a ház körül, nincs más dolgod, mint választani szivattyúink közül!


Árvíz utáni rendszertisztítás


Már biztosan hallottál az árvíz utáni tisztítás fontosságáról a televízióban vagy az interneten. Miért szükséges ez? Tulajdonképpen az árvíz visszavonulása okozza a legtöbb szennyezést a talajban, a talaj felett, továbbá a vizeinkben is. Erről sokszor sejtésünk sincs. Ilyenkor egy fúrt vagy ásott kút olyan szennyeződéseket kaphat, amelyek vírusos, bakteriális fertőzéseket okozhatnak szervezetünkben. Ilyen időszakban a vizek tisztítása mellett elegendő figyelmet kell szentelnünk a szivattyúk, házi vízművek higiéniai fertőtlenítésére is!