Mire figyeljünk csepegtető szalag telepítése során?

A korszerű öntözési technikák között nem véletlen örvend nagy népszerűségnek a csepegtetés, hiszen takarékos, egyszerű megoldásról van szó esetében. A csepegtető szalag telepítése szintén nem okozhat problémát, hiszen házilag is kivitelezhető az. Fontos azonban tudni, hogy a szalag kifejezetten az egymás mellett elhelyezkedő növényekhez javasolt. Abban az esetben, ha távolabb vannak egymástól, vagy nagyobb méretűek azok, akkor a csepegtető test lehet az ideális választás.

A csepegtető szalag telepítése előtt mindenképpen érdemes megtervezni azt, hogy hová szükséges a szalag elhelyezése. A gyakorlati kivitelezés során a talaj felszíne alá, vagy akár az fölé is kerülhet a szalag. A szakemberek azt javasolják, hogy hasznos lehet csepegtető előszűrőt is beszerelni, ezzel ugyanis a rendszer élettartamát növelhetjük meg. A tapasztalatok egyébként azt mutatják, hogy ez a megoldás kifejezetten alkalmas a takarékosságra, hiszen a nedvesség közvetlenül a növények gyökereihez érkezik, így az optimálisan felhasználásra kerül.

A csepegtető szalag telepítése egyszerűségénél és megfizethetőségénél fogva kezdő kertészek számára is javasolt. A korrekt áron beszerezhető rendszer segítségével sok víz megspórolható, ami egy tikkasztó nyári napon korántsem elhanyagolható szempont. A konyhakertekben, fóliasátrakban, de akár nagyobb területen elhelyezkedő veteményesek esetében is remek döntés a csepegtető szalag telepítése. Akár online is megrendelhetőek a szükséges elemek, amelyekkel házilag egyszerűen lehet dolgozni.

MEGOSZTÁS

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ