A műanyag cső alkotja az öntözőrendszer vázát

csepegtető cső

Hazánkban is egyre népszerűbb az öntözőrendszer, hiszen ma már olcsón kivitelezhető, és rendkívül praktikus egy ilyen berendezés. A növények vízellátása ezáltal sokkal hatékonyabb és gazdaságosabb lesz, valamint időt is megtakaríthatunk így. Lehetetlen lenne azonban öntözőrendszert építeni műanyag cső nélkül. Ez alkotja ugyanis az egész rendszer vázát. Automata vezérlőegységek, érzékelők, de még szivattyúk nélkül is létrehozhatunk egyszerűbb öntözőrendszereket, de műanyag cső nélkül nem.

A csövek feladata, hogy a vizet a kerti csaptól, a fúrt kúttól, vagy más vízforrástól az öntözés helyére vezesse. Bármilyen öntözőrendszer tervezünk, műanyag csövekre szükségünk lesz. De szerencsére ezek a termékek igen olcsón beszerezhetők, így akkor sem jelent nagy kiadást, ha nagyobb mennyiségre van szükségünk. Beszerzése előtt azonban alaposan át kell gondolni, hogy milyen típusú és méretű öntözőrendszert szeretnénk telepíteni. Ennek megfelelően kell választani a többfajta műanyag cső közül.

Alapvetően két fő kategóriát különbözetünk meg: a lágy és a kemény műanyag csöveket. Az esetek többségében mindkét típusra szükségünk lehet, ha egy igazán modern és hatékony rendszert szeretnénk telepíteni. A kemény csövek alkotják az öntözőrendszer gerincét. Tulajdonképpen ezek lesznek a fővezetékek, amelyekből elágaznak a mellékvezetékek a megfelelő helyeken. A mellékvezetékeket már gyakran a lágy polietilén csövek alkotják. Ezeket ugyanis könnyebb hajlítani, vagy szükség esetén perforálni a megfelelő helyen.

MEGOSZTÁS

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ