Öntözőrendszered célkeresztjében a KPE idomok ára

kpe idomok

A KPE idomok árán nem érdemes spórolnod, hiszen ezek a kicsinek tűnő elemek fontos szerepet töltenek be az automata öntözőrendszer megfelelő működésében.
A KPE vagy LPE csövek gyorsan kötő idomok segítségével könnyedén szerelhetővé válnak. Anyaguk egyébként polietilén, ami az ellenállóságukat is biztosítja. Még szakmaibban és teljesebben kifejezve a KPE idomok a KPE csövek összekötésére, elágaztatására, valamint egyéb szerelvényekhez való, menetes csatlakoztatására használható.

A tok alkalmas arra, hogy megakadályozza az esetleges szivárgást, és a belső szerkezettel együttesen meggátolja a csövek szétcsúszását. A menet lehet km vagyis külső menet, illetve bm belső menet. Ez típustól függően változhat. Az egy irányba fogazott szorítógyűrű a tok belsejében helyezkedik el. A funkciója, hogy szinte belekapaszkodik a csőbe és nem hagyja azt az idomból “megszökni”. A tömítőgyűrű biztosítja a cső szivárgásmentességét.
Miből lesz a cserebogár? Kicsi alkatrésznek tűnnek az idomok, amik nem is feltétlenül lényegesek, aztán a fentiekből kiderül, hogy gyakorlatilag alapkövekről van szó, melyek nélkül a KPE cső, ami a víz szállítására hivatott nemes egyszerűséggel nem maradna a helyén, szivárogna, megakadályozva ezzel az öntözést.

Ezeket azért lényeges pontosan tudnod és látnod, hogy az is egyértelművé váljon az ár/érték arány több, mint érdekes vagy figyelemre érdemes, mert a KPE idomok ára nem lehet kompromisszum tárgya!

Ha odafigyelsz a minimálisan aprónak tűnő, szinte elvesző részletekre, vagyis például az idomok, csövek kiválasztására, akkor biztos lehetsz abban, hogy a rendszered nem hagy cserben és minden elvárásodnak hiánytalanul megfelel.

MEGOSZTÁS

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ