Szakértelmet igényel az öntözőrendszer tervezés

kerti öntözőrendszer telepítése

Ha gazdag termést szeretnénk, akkor elkerülhetetlen a növények rendszeres öntözése. A nyarak ugyanis egyre aszályosabbak, így a vízellátást nekünk kell biztosítani a növények számára. Az öntözőrendszer tervezés jó ötletnek tűnhet, hiszen egy ilyen rendszer jelentősen megkönnyítené a kertészek munkáját. Az öntözés ugyanis rengeteg időt igényel még egy kisebb kertben is. Egy nagyobb mezőgazdasági területen pedig lehetetlen lenne a kézzel való locsolás. Az öntözőrendszer tervezés azonban nem egyszerű feladat.

Ha nem rendelkezünk kellő ismerettel ezen a téren, akkor érdemes szakemberre bízni a tevékenységet. Az öntözőrendszer tervezés első lépése, hogy megismerjük az adott területet, ahova a rendszer kerül. Ismerni kell a terület méreteit és egyéb adottságait. Valamint azt is jó tudni, hogy a milyen növények kerülnek a kertbe, ugyanis minden növénynek más igényei vannak. Van, amelyik több vizet igényel, és van, amelyik kevesebbet. Ezt is számításba kell venni az öntözőrendszer tervezése során.

Nem mindegy az sem, hogy milyen rendszert szeretnénk építeni. A csepegtetőrendszerek használata főleg fóliaházak esetén illetve szabadtéri palántanevelés során előnyösebbek. Más esetben a szórófejes rendszerek is megfelelők lehetnek, sőt egyes esetekben kimondottan arra van szükség. Nemcsak kertek esetében jöhet szóba az öntözőrendszer tervezés. A pázsitok gondozásához is rengeteg vízre van szükség, így a sportpályákon és parkokban is szükség lehet ilyen rendszerekre. Ezek a feladatok szakértelmet és rutint igényelnek, ezért nem árt szakemberekkel végeztetni.

MEGOSZTÁS

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ