A szökőkút szivattyú és a tó levegőztető nélkülözhetetlen a díszkertben

kerti tó

A forró nyári napokon már egy szép kerti tó látványa is felüdülést jelent, arról nem is beszélve, hogy kellemes mikroklímát teremt a díszkertben. Az egyensúly fenntartásához, azonban szükségünk lesz néhány kiegészítőre. Egy szökőkút szivattyú több szempontból is hasznos lehet. Egyrészt igen látványossá tehetik a kerti tavat az időnként feltörő vízsugarak.

Ha ezeket még meg is világítjuk, akkor sötétedés után is pazar látványban lehet részünk. De a szökőkút szivattyú egyéb feladatot is ellát. Megmozgatja a víztömeget, így segíti az oxigén beoldódását a vízbe. Ugyanakkor egyfajta szűrő feladatot is ellát. Az apróbb szennyeződések nagy részét képes eltávolítani, ezáltal ritkábban lesz szükség vízcserére vagy egyéb tisztítási módszerre.

Azonban a szökőkút szivattyú mellett más eszközökre is szükségünk van. A tó levegőztető is fontos kiegészítő lehet. Főleg abban az esetben van szükség rá, ha díszhalakat is tartunk a tóba. Az állatoknak oxigénre van szüksége, ám a meleg vízben ez igen rosszul oldódik. Így muszáj biztosítani az utánpótlását. A tó levegőztető azonban olyankor is hasznos lehet, amikor nincsenek halak és más látható élőlények a kerti tóban. Oxigén jelenlétében ugyanis a mikroorganizmusok gyorsabban lebontják a vízbe hullott szerves anyagokat, így könnyebben fenntartják a természetes egyensúlyt.

A tó levegőztető és a szökőkút szivattyú tehát fontos eszközei a dekoratív kerti tavaknak. Ha látványosabbá és a díszhalak számára élhetőbbé szeretnéd tenni a kerti tavat, ne habozz, rendeld meg még ma ezeket a szerkezeteket!

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ