Tanácsok a csepegtető szalag telepítésével kapcsolatban

Ha egy egészséges és fogyasztható veteményest szeretnél létrehozni, akkor elengedhetetlen, hogy megfelelő öntözőrendszer legyen kiépítve a területen. A csepegtető szalag telepítése nem nagy ördöngösség, a művelet hasonlít egy földbe telepített automata fűlocsoló rendszer létrehozásához. A munkálatokat akkor érdemes elkezdened, amikor kiegyensúlyozott állapotban vagy, az alkatrészek ugyanis sok apró darabból állnak, amiknek az összeszerelése hamar feszültté tehetnek.

A tapasztalatok szerint a csepegtető szalag telepítése körülbelül egy napot vesz igénybe, de ez természetesen egyénileg változhat. Az, hogy mennyi időbe telik a teljes munkavégzés sok mindentől függ, többek között a szerelés gyorsasága és a rátermettség is sokat számít. Ha gyakorlott ezermester vagy és rendszeresen foglalkozol a ház körüli teendőkkel, akkor a csepegtető szalag telepítése gyorsan megvalósulhat. Mielőtt nekiállsz az öntözőrendszer létrehozásának, fontos, hogy alaposan megtervezd a kert kinézetét. A telepíteni kívánt növények kiválasztása mellett azt is érdemes kitalálnod, hogy hol lesznek elhelyezve a téglalap vagy kocka alakú szigetek.

A későbbiekben ezekre rálépve tudod majd megközelíteni a veteményest. A csepegtető szalag telepítése előtt érdemes különválasztani a növényeket aszerint, hogy mekkora vízigényük van, ugyanis eltérő adagoló beépítésére lehet szükség. A rendszer precíz összeszerelése után már csak annyi a dolgod, hogy kiélvezd a veteményes előnyeit és learasd a gyümölcseit. Az évek során ajánlott rendszeres átvizsgálás, hogy meggyőződj róla, minden rendben van.

MEGOSZTÁS

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ