A tótechnika alapvető eszközei

kerti tó

Kerti tavakkal ma már nemcsak az újgazdagok pazar villái körül találkozhatunk. Bárki számára adott a lehetőség, hogy ilyen dekorációs elemekkel dobja fel otthona hangulatát. Egy kerti tó elkészítése és karbantartása nem kerül vagyonokba. A tótechnika legalapvetőbb kellékeit nálunk is megvásárolhatja bárki kedvező árakon. De lássuk mire lesz szüksége annak, aki kerti tavat szeretne telepíteni a környezetébe.

A kiásott meder alját nem árt lefedni egy ellenálló geotextíliával, amely megakadályozza, hogy az élesebb kövek, vagy a fák gyökerei megsértsék a rákerülő tófóliát. Egyes esetekben egy vastagabb homokréteggel is helyettesíthetjük a geotextíliát, ám a tófólia használatára minden esetben szükség lesz. Ugyanis ez akadályozza meg azt, hogy a tó vize elszivárogjon a talaj mélyebb rétegeibe. Ezek tehát a tótechnika legalapvetőbb kellékei. De a tó vizének tisztán tartásáról sem feledkezhetünk meg, főleg akkor, ha díszhalakat is akarunk tartani a tóban. Szükségünk lehet tehát egyéb tó technikai eszközökre is.

A különböző vízszűrők, levegőztetők és vízforgatók is megvásárolhatók webáruházunkban. Egyes esetekben ezek akár kis tó szökőkutakként is működtethetők, így nemcsak praktikusak, hanem látványosabbé is tehetjük a kerti tavat segítségükkel. Az iszapszívóknak is fontos szerepük van, hiszen néha nem árt kitakarítani a tó medrét sem. A vízszűrők ugyanis nem képesek minden nagyobb szennyeződést hatékonyan eltávolítani. A jégmentesítő is fontos tótechnikai kiegészítő, amit szintén megtalálható nálunk!

MEGOSZTÁS

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ