A téli időszak alkalmas az öntözőrendszer tervezésre

A tél folyamán nem sokat lehet tevékenykedni a kertben, de a gondos kertészek ilyenkor is találnak elfoglaltságot. Ez az időszak tökéletesen alkalmas arra, hogy megtervezzék a következő tavaszi munkálatokat. Az öntözőrendszer tervezés is elvégezhető a hidegebb hónapok során. Alaposan meg kell fontolni, hogy milyen öntözőrendszert szeretnék telepíteni a kertben, hiszen sok fáradságos munkától kímél meg egy ilyen rendszer. Először is azt kell eldönteni, hogy milyen öntözőrendszerre lesz szükség. Ez függ attól is, hogy mit szeretnénk vele öntözni.

A szabadföldi növénykultúrák, illetve a pázsit öntözéséhez a szórófejes öntözőrendszerek a legalkalmasabbak. Az üvegházakban és fóliasátrakban azonban a csepegtetőrendszerek gyakran eredményesebbek és gazdaságosabbak. De ezzel nem ért véget az öntözőrendszer tervezése. Ha már tudjuk, hogy milyen rendszerre van szükségünk, akkor azt kell eldönteni, hogy mekkora területet szeretnénk locsolni, ugyanis minél nagyobb az öntözendő terület, annál több vezetékre, szórófejre vagy éppen csepegtető gombára lesz szükségünk.

Az öntözőrendszer tervezés tehát hosszadalmas folyamat, ezért érdemes már a tél elején elkezdeni, hogy tavaszra minden eszközt be tudjunk szerezni. Ma már számos termék közül válogathatunk, ezért azt is el kell dönteni, hogy milyen márkájú vezérlőket, szórófejeket és egyéb kiegészítőt vásárolnánk. Szerencsére ebben az internet nagy segítséget jelent. Így könnyen összehasonlíthatjuk a különböző termékek teljesítményét és árát, valamint akár meg is rendelhetjük ezeket a webáruházakból.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ