Napjainkban egyáltalán nem egyszerű a ház körüli növények öntözésének megvalósítása. A modern technológiának köszönhetően azonban számos eszköz a rendelkezésünkre áll. Így jött létre a csepegtető öntözési rendszer és annak speciális elemei. A csepegtető csövek különleges szerepet töltenek be a rendszer életében. A következő pár sorban a Netafim Uniram csepegtető cső jellegzetességeiről, használati előnyeiről olvashatsz.

Miért hasznos a csepegtető öntözés?

Mielőtt bemutatnám a cikk főszereplőjét, fontosnak tartom, hogy megismerkedj magával a csepegtető öntözés témakörével, hiszen a rendszer ismerete nélkül talán nehezebb lenne megérteni az egyes részek használati célját is. 

A csepegtető öntözést már a régi időkben is alkalmazták, amikor még különösen fontos volt a hatékony készlet- és vízgazdálkodás.

A csepegtető öntözés azért is olyan népszerű, mert akár 30-50%-os vízmegtakarítás is elérhető. A rendszer alkalmazása során ugyanis sokkal kisebb a párolgási veszteség, mivel nem konkrét területet öntözünk. A földeken így a gyomosodás is nagyban mérsékelhető. Az intenzívebb megtakarítást a modern technológia teszi lehetővé, sőt, ma már a tápoldat és célzottan adagolható. Ekkor az egyes növényekre szabott adagokat vihetünk be a talajba.

Mit szólsz mindehhez? Öntözéstechnikával foglalkozó weboldalunk segíthet spórolni és egy sokkal tudatosabb gazdálkodást megvalósítani otthonodban!


A csepegtető cső szerepe az öntözésben

A csepegtető cső egy nagyon elterjedt alkotóelem az öntözésben. 

Ennek lényege, hogy a csövek vizet izzadnak ki magukból, hogy aztán az apró lyukakon átfolyhassanak. A csövet fektethetjük a földre, és ezen keresztül lassan bocsátható ki a víz. A kompatibilitás sem ad okot az aggodalomra, ugyanis a csövek általában sárgarézelemekkel rendelkeznek, emiatt bármilyen más szabványos méretű csőhöz illeszkednek. 

Nem is beszélve arról, hogy a telepítéssel sem kell sokat bajlódni. Két típus is megkülönböztethető, hiszen vannak a talajfelszín alá és fölé fektethető termékek egyaránt. A kettő között nagyjából az a különbség, hogy míg az utóbbit elég a növények közé fektetni, addig az előbbit a talajfelszín alá szükséges helyezni.

Speciális csepegtető öntözési termékeink segítségével megtalálhatod a tökéletes alkatrészt, nálunk bármilyen típusú csepegtető csövet beszerezhetsz!


A Netafim Uniram jellegzetességei

A Netafim Uniram a talajfelszín alá fektethető csepegtető csövek közé sorolható, amely egy nyomáskiegyenlített, speciálisan kialakított cső. A gyökérvédett csepegtető testeknek köszönhetően amiatt sem kell aggódni, hogy az egyes csepegtető testek esetleg eltömődnének. Rugalmas és lágy PE anyaga pedig lehetővé teszi, hogy könnyen hajlítható és elhelyezhető legyen. A szerelés során ajánlott a PE idomok használata is!

Ha Te is fontolgatod a csepegtető rendszer telepítését, akkor vásárlás előtt nem árt tisztában lett néhány fontos szemponttal, ilyenek például a talaj adottságai, a felhasználási cél, a földterület jellege, stb.

Szerencsére ma már könnyedén informálódhatsz, ráadásul a rendelést is lebonyolíthatod online! Így gyorsan, de szakszerűen juthatsz hozzá a legújabb technológiai eszközökhöz! Csepegtető cső kínálatunkkal tudatosan gazdálkodhatsz, így egy egészen más szemléletmóddal is gazdagodhatsz!