Menü
Kosár

Blog

03 Aug Mire jó a leszúrható ágyásszegély?
Kovács 0 50
Szívesen piknikezel a családdal a kertben, vagy előszeretettel fogadod a vendégeket az udvari teraszon? Ebben az esetben jó, ha egy gyönyörű, füvesített övezet tárul a szem elé. Sokan ódzkodnak a füvesítéstől, mondván, hogy meggyűlik a bajuk a gyep gondozásával, pedig csak néhány egyszerű útmutatással kell tisztában lennünk. A következő pár sorban ..
28 Jul Csepegtető öntözés a kukoricaföldeken
Kovács 0 52
A mezőgazdasággal foglalkozók pontosan tudják, hogy milyen fontos a földek terményeinek megfelelő öntözése. A legnehezebb talán a folyamat egyensúlyának megtalálása, hiszen a meleg időben fontos a növények kellő öntözése, de “túláztatni” sem szabad a földet. Szerencsére, néhány módszerrel sokkal egyszerűbbé tehető a folyamat. A csepegtető öntözés a..
20 Jul Milyen gyeprácsméretek vannak?
Kovács 0 24
Amint beköszöntött a nyár, visszatértünk a kerti munkálatokhoz, kiépítettük, befüvesítettük az udvart, elültettük a legszebb virágokat. Az ápolt gyep valójában egy kertből sem hiányozhat, hiszem mindez mára szinte egyenértékű fogalommá vált a szép kerttel. A kihívás abban rejlik, hogy egy gyepnek nemcsak szépnek, de strapabírónak is kell lennie. Ép..
13 Jul Víz a mélyből? Segít a szivattyú és a manométer
Kovács 0 30
Mi az a manométer, és mire használjuk? Ebben a cikkben megmutatjuk! Beköszöntött a nyár, a forró nappalok, a meleg éjszakák és a sokszor akár hetekig tartó szárazság időszaka. Nyáron az UV-védelem és a rendszeres folyadékpótlás központi kérdéssé válik. Nincs ez másként a növények esetében sem: az egyre melegebb nyarak lassan átrendezik a flórákat, ..
06 Jul A kerti rém elűzése, avagy vakondhálóval a vakond ellen
Kovács 0 233
Hazánkban az ötvenes évek óta talán nincs is olyan ember, aki ne látta volna Zdeněk Miller klasszikus meséjének bájos epizódjait. A Kisvakond több évtizedes hódító útra indult, generációk kisgyerekeit szórakoztatta vidám történeteivel. Az egyik ismert rész a Kisvakond, mint kertész. Ebben az epizódban a kertészkedő öregúrnak sok bosszúságot okoz a ..
30 Jun Szórófej, a praktikus adagoló
Kovács 0 201
Ha körbenézel az otthonodban, biztosan találsz olyan flakont vagy üveget, amin szórófej van. A különféle tisztító- és fertőtlenítőszerek szinte mindegyike kapható szórófejes kivitelben. Számos olyan étkezési hozzávaló is van, amit szórófejes üvegből permetezünk az ételre: ecet, citromlé, olívaolaj, stb. A dezodorok és egyéb kozmetikumok is praktiku..
26 Jun Mélykúti szivattyú, a kerti öntözés motorja
Kovács 0 215
Ebben a bejegyzésben a mélykúti szivattyúról olvashatsz bővebben. Itt a nyár, és vele együtt érkeznek a forró nappalok és a hosszú, eső nélküli hetek. A kánikulai időszak nemcsak az emberek számára jelent kihívást, hanem az állatokat, növényeket sem kíméli.A direkt napsugárzás a füves területeket is érzékenyen érinti. Aszályos időszakban, kint a te..
19 Jun Párakapuval a hőség ellen
Kovács 0 242
Ebben a cikkben a párakapuval történő hűsölésről olvashatsz egy rövid összefoglalót. Tény, hogy a nyarak egyre forróbbak: a csapadék kevesebb, a kánikulai napok száma is évről évre növekszik. A szárazság, a tartós meleg, a perzselő napsütés nem kedvez az élő szervezetnek. Nincs mese, a klímaváltozáshoz alkalmazkodni kell.Az automatizált öntözőrends..
14 Jun Önjáró minitraktor – bemutatkozik a robotfűnyíró
Kovács 0 63
Májusi eső aranyat ér, tartja a régi mondás. És valóban, a tavaszi záporok, zivatarok igazán jótékony hatással vannak a természetre. A növényzet zöldellő és burjánzó, a nedves föld termékeny talajjá változik. A fű ebben az időszakban a legerősebb és a legzöldebb. És ilyenkor nő a leggyorsabban. Kertes házban élők, nyaralótulajdonosok, telephelyek g..
10 Jun Főszereplő az öntözésben: a mágnesszelep
Kovács 0 466
Ebben a cikkben a mágnesszepeleket vesszük górcső alá. Az automata öntözőrendszer egyszerűen nagyszerű. Meglétével nem kell az aszályos időszakokban azon aggódnunk, hogy kiszárad a kerti gyep. Ha hetekig, hónapokig nem jutunk le a nyaralóba, akkor is megmarad a gondosan ültetett virágágyás. Az automatizált működésnek köszönhetően nem kell személyes..
01 Jun Kerti locsolás a távolból: a wifi-s öntözésvezérlő
Kovács 0 436
Ha még nincs wifi-s öntözésvezérlőd, ideje elgondolkoznod azon, hogy beszerezd! Lassan itt a nyár, és érkeznek a tikkasztó, kánikulai napok. A meleg és az erős napfény minden élőlény számára megterhelő, nincs ez másként a növények esetében sem. A hőség és a szárazság okozta károk igen szembetűnően jelennek meg a kerti pázsiton. A kiégett fű lehango..
18 May Hasznos tippek a tökéletes ágyásszegély kialakításához
Kovács 0 386
Ágyásszegély segítségével kiválóan elkülönítheted a kertben található növényeket és virágokat, hogy valóban impozáns látványt teremts. Ha olyan kertet szeretnél, amelyre bármikor büszkén tekinthetsz, ismerd meg a leghasznosabb tippeket alábbi írásunkból!Készítsd elő a kertet az ágyásszegély lerakásáhozElőször képzeld el, hogy milyen stílusú kertet ..
Mutasd 1 tól 12 -ig 284 (24 oldalakat)