Az öntözőrendszer házilag is összeállítható

kerti öntözőrendszer telepítése

Nem kétséges, hogy ma már öntözőrendszer nélkül, nem lehet hatékony a kerti növénytermesztés sem. A száraz nyarak szükségessé teszik a rendszeres locsolást, ami igen időigényes és költséges mulatság lenne megfelelő rendszer nélkül. Egyszerűbb öntözőrendszer házilag is telepíthető, hiszen csak egy vízforrásra és egy megfelelő hosszúságú tömlőre lesz szükségünk hozzá. De ennél hatékonyabb és praktikusabb módszereket is ismerünk.

Ma már olcsón hozzájuthatunk a szükséges eszközökhöz, amelyek segítségével akár egy automata öntözőrendszert is összeállíthatunk a kertünkben. Ez rendkívül praktikus, hiszen a vezérlőegységnek köszönhetően olyankor is megtörténik a növények vízellátása, amikor nem tartózkodunk otthon. Így a nyaralás során sem kell attól tartanunk, hogy a kerti növényeink kiszáradnak. Egy esőérzékelővel kiegészítve a rendszert, pedig megelőzhetjük a felesleges vízpazarlást. Esős időben ugyanis az érzékelő képes leállítani az öntözést. Így az ilyen rendszerek nemcsak hatékonyak és gazdaságosak, hanem környezet kímélőek is egyben.

Az ilyen bonyolultabbnak tűnő öntözőrendszer házilag is összeállítható, de segítséget is kérhetünk a szakemberektől, ha nem boldogulunk egyedül. A karbantartása sem nagy kihívás, hiszen nincs szükség hozzá sem szaktudásra, sem különleges szerszámokra. A rendszeres karbantartás jelentősen megnövelheti az öntözőrendszer élettartamát. Bár a legtöbb öntözőrendszer házilag is könnyen telepíthető, sokan mégis szívesebben fordulnak szakemberekhez, hiszen így biztos minden alkatrész a helyére kerül.

2 HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ