A mezőgazdaság, és a kertészet szempontjából a csapadék mennyisége a leglényegesebb jellemző, ami meghatározza a termés milyenségét, hozamát, és magát a termelést is. Hazánkban az utóbbi években kifejezetten aszályos időszakok váltották egymást. A csapadék hiány hatalmas károkat képes okozni, így az öntözőrendszerek telepítése evidencia. A gondosan művelt, ápolt földek megbecsülik a törődést. Az öntözőrendszer telepítésének köszönhetően többé nem kell aggódni azon, hogy túl kevés, vagy túl sok eső esik. Az öntözés minden paramétere szabályozható, azaz bármilyen körülményhez képes lesz alkalmazkodni.

1. Egyenletes vízmennyiség

Az öntözőrendszer telepítésével megoldódik a vízmennyiség egyenletes elosztása, ami nagyon is lényeges szempont a termőföld oldaláról nézve. Amennyiben túl sok eső esne például, akkor a megfelelő paraméterek segítségével beállítható a kisebb vízhozam, míg aszályos napokon növelhető az érték. Ilyen értelemben is egyenletessé válik a víz elosztása.

2. Kényelmes, energiatakarékos megoldás

A telepített öntözőrendszernek hála elfelejthető a fáradságos locsolás, hiszen az apparátus átveszi ezt a feladatot is, így kertünket kényelmesen, időt, energiát megspórolva ápolhatjuk.

3. Költséghatékony

Az öntözőrendszer telepítése során a vízmennyiségére vonatkozó optimális értékek beállítását követően biztosak lehetünk abban, hogy kizárólag annyi víz fogy, amire feltétlenül szüksége van kertünknek. Ezzel rengeteg energiát, és pénzt spórolhatunk meg, amellett, hogy a telepített öntözőrendszer a környezetet is védi, óvja.