Mire jó a geotextil 250 g?

geotextília

A geotextil 250 g a kert építés során talajtakarásra, réteg elválasztására használható. Utóbbi annyit jelent, hogy a kavicsot, homokot és földet eredményesen és gyorsan különítheted el egymástól. De, ha úgy tartja kedved kerti medence alá is szánhatod ezt a roppantul praktikus kelléket, ugyanis a segítségével a medence alá helyezett fólia épsége teljes mértékig megóvható. Az UV stabil filcszőnyeg, mint ahogy az a nevéből is kiderül roppantul ellenálló, s épen ezért sokoldalúan alkalmazható. Olyan anyagról van szó, mely nemes egyszerűséggel nem hiányozhat a kelléktáradból.

A sprőd, durva felületű textília kiválóan alkalmas arra, hogy a rajta átfolyó vizet megszűrje – rostjai segítségével. S hogy ez miért annyira lényeges? Egyszerű. Ilyen technikával akár össze is gyűjtheted a csapadékból származó vizet, hogy azt újra hasznosíthasd a kertedben: öntözésre vagy éppen autód tisztává varázslására. De, ha már ott tartunk, hogy milyen sokféle módon aknázhatod ki a geotextilben rejtőző előnyöket, akkor nézzünk néhány további kiváló ötletet. Küzdöttél már egerekkel vagy patkányokkal? Ha házad van, akkor sajnos akarva-akaratlanul belefuthatsz a kellemetlenkedő, egyébként nem hívott vendégekbe. Ha a mérgezéstől tartasz, mert sem környezetedet, sem gyermekedet vagy házi állatodat nem kívánod veszélyeztetni, akkor a geotextil természetes és egyben veszélytelen megoldást kínál neked. Hogy hogyan? Bármit letakarhatsz a textil közbenjárásával, ami ezek után átjárhatatlanná válik a rágcsálók számára, így egyszerűen óvhatod meg kamrád tartalmát.

Szereted a gyomlálást? Valószínűleg erre a kérdésre egy határozott nem a válaszod. Helyes, akkor ismerd meg, hogy hogyan támogathat abban a geotextilia, hogy a kapálási órák számát a jövőben a minimálisra tudd redukálni. Ha a burkolóelemek vagy térkövek közé lefektetett geotextiliát helyezel, akkor mivel elzárod az éltető fényt a talajtól, így a gyomoknak esélyt sem adsz a feltörekvő jelenlétre, de ezt a technikát akár virágos kertedben is alkalmazhatod. A geotextil 250 g kerted hűséges segítőjévé avanzsálhat!

A fentiek minden kétséget kizáróan arról tanúskodnak, hogy egy cseppnyi kreativitással és némi lelkesedéssel a geotextilia a legjobb befektetésé válhat az életedben és persze kertedben.

MEGOSZTÁS

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ