Az egyre forróbb és szárazabb nyaraknak köszönhetően a kertészkedés elképzelhetetlen lenne rendszere öntözés nélkül. Az öntözőrendszerek kiépítésének egyik legfontosabb alapeleme pedig a rugalmas műanyag cső.

Áruházunkban két típusa található meg ezeknek az öntöző csöveknek. A kemény polietilén locsoló csövek az öntözőrendszerek gerincét képezik. Ezek akár 10 bar nyomást is elviselnek. Legfontosabb jellemzőik a rugalmasság. Ez a műanyag cső könnyen vágható, így nem jelent gondot a megfelelő méretűre darabolni. Összeillesztésükhöz KPE idomok javasoltak. Így bármilyen méretű öntözőrendszer kialakítható a segítségükkel.

A lágy polietilén csövek hajlékonyabbak, de a rugalmasság ezekre a termékekre is jellemző. Csepegtető rendszerek kialakításához is tökéletesen megfelelnek, de szórófejes öntözőrendszerek is telepíthetők a segítségükkel. Mivel igen jól hajlíthatóak, így könnyű dolgozni velük. A maximális nyomás, amit a hajlékony műanyagcső elvisel 3,2 bar. A szükséges idomok és gyorscsatlakozók használatával bárki könnyen elboldogul az öntözőrendszer megépítésével. Előtte azonban alapos felmérésre lehet szükség, hiszen csak így lehet megállapítani, hogy hány méterre locsoló csőre lesz szükség.

A kemény és a lágy polietilén csövek mellett megtalálható a készletünkben a 15, 25 illetve 50 méteres kiszerelésben megrendelhető tömlő is, amelynek fala poliészterrel van megerősítve, így még ellenállóbb. A műanyag cső a kertészek számára nélkülözhetetlen, hiszen ezek nélkül a növények öntözése igen körülményes lenne.