Ebben a cikkben a párakapuval történő hűsölésről olvashatsz egy rövid összefoglalót. Tény, hogy a nyarak egyre forróbbak: a csapadék kevesebb, a kánikulai napok száma is évről évre növekszik. A szárazság, a tartós meleg, a perzselő napsütés nem kedvez az élő szervezetnek. Nincs mese, a klímaváltozáshoz alkalmazkodni kell.

Az automatizált öntözőrendszerek a veteményesekben, gyümölcsösökben, díszkertekben biztosítják a kellő nedvességet. A folyamatos, szabályozott locsolás létkérdés a virágok, fák és a gyep számára is: a hűs, nedves környezetben jobban és szebben fejlődnek a növények. Természetesen nem csak a növényeknek, hanem az embereknek is szükségük van hűsítő, frissítő nedvességre.

Párásítás és hűtés

Ha kánikulában nem csak árnyékoló alatt vagy kerti slag vízsugarában keresnéd a felfrissülést, akkor a párakaput neked találták ki! A párakapu egy végtelenül egyszerű szerkezet, telepítése gyors, ára kedvező, és valóban csökkenti a hőérzetet! Teszi mindezt úgy, hogy vízpermetet juttat a levegőbe: ahol párakapu működik, ott akár 10 fokot is hűl a levegő! Nemcsak a levegőt hűti le, hanem a porszemeket is megköti, a bogarakat, rovarokat is távol tartja. Elsősorban hűtésre ajánlott, de allergiások számára is enyhülést jelenthet a nyári, különösen pollenes időszakban.

A párakapu hatékony és egyszerű kültéri klímaként működik. Működő párakapu alatt a legmelegebb napokon is azonnali a felfrissülés! Hangtalanul működik, vízfogyasztása maximum 2 liter/óra fúvókánként. Az alapszerkezet egy csapra szerelhető gumicsőből, csatlakozóból és szórófejekből áll. A párakapu a vizet szemcsésre porlasztja, így nem áztat el semmit, csak finom permetet szór.

Miért pont párakapu?

A felsoroltakon túl a sokrétű felhasználási módok is egyre népszerűbbé teszik a párakaput. Eleinte futóversenyeken, többnyire felfújható párakapukkal lehetett találkozni, majd megjelentek a nyári fesztiválokon és egyéb nagyobb, kültéri rendezvényeken is. Felismerve a párakapu előnyeit – vízfogyasztás, egyszerű és észrevétlen működés, nem ázik el tőle az ember ruhája, étele, stb. –, más vállalkozói területeken is megjelent.

Nyáron a vendéglátóhelyek teraszait előszeretettel hűtik ezzel a megoldással. A ventillátoros vízpermetezőt sok helyen már felváltották a napernyőkre, teraszkorlátokra szerelhető párakapuk. A helyi önkormányzatok is felismerték, hogy az emberek közérzetét jelentősen javítja, ha kánikulában, betonos környezetben párakapukat helyeznek ki. Így az elmúlt években számos helyen találkozhatunk vízpermetes hűsítéssel: strandokon, játszótereken, forgalmas, városi köztereken.

Kerti hűsölés

Nem kellett sok idő hozzá, és a privát életben is teret nyert a párakapu. Erkélyek, teraszok hűtésére is ideális. Ha nagyobb terület hűtésére keresel megoldást, akkor több párakapuszettet vásárolhatsz, a rendszer igény szerint bővíthető, fixen és mobilisan is felhelyezhető. A nívósabb párakapuszettekben állítható fúvókákat, csőrögzítő kampókat és csipeszeket találhatsz, amelyek segítségével kerti pavilonra, garázsokra, filagóriára is rögzíthető a rendszer.

A kerti hűsölés mellett fontos, hogy a növények is megkapják a kellő ellátást. A vízpermet az ember számára elegendő, de a gyep, a virágágyás, a balkonláda növényei számára más, hatékony és takarékos megoldást kell találnod. Legyen szó automata öntözőrendszerről vagy csepegtetős locsolásról, webáruházunk kínálatában biztosan megtalálod a számodra ideális megoldást!