A jelenlegi időjárási viszonyok mellett az nem lehet kérdéses, hogy szükség van-e öntözőrendszerre a kertben vagy sem. Csupán azt kell eldönteni, hogy milyen típus lenne a legmegfelelőbb. Ez sok tényezőtől függ, ám mégsem lehetetlen meghozni az ideális döntést. A sportpályák, parkok valamint a ház előtti pázsitok öntözésére mindenképpen a szórófejes megoldást kell választani. Ez a leghatékonyabb és a leggazdaságosabb módja a gyep frissen tartására. A megfelelő vízellátás mellett a pázsit tavasztól ősz végéig szépen fog zöldelleni és pompás hangulatot teremt az otthonunkban.

szórófejek beszerzése sem mindig egyszerű, hiszen rengeteg típusa található meg a szaküzletekben. Vannak ugyanis olyan nagyteljesítményű szórófejek is, amelyeket főleg a nagyobb mezőgazdasági területek öntözésére szántak. Ezek sokkal több vizet juttatnak ki adott idő alatt, és a hatótávolságuk is jóval túlhaladja az kertben használatos fúvókák teljesítményét. Sportpályákon és parkokban ezek is alkalmazhatók, de díszkert öntözéséhez nincs szükség ekkora teljesítményre, ezért a kisebb hatótávolsággal és a kisebb vízfelhasználást lehetővé tévő szórófejek ideálisabbak ilyen esetben.

Ugyanakkor a szaküzletekben kaphatók olyan mikro szórófejek is, amelyeket főleg fóliasátrakban és üvegházakban használhatunk eredményesen. Viszont a gyep öntözésére ezek sem ideálisak. Az áruházunkban is megtalálható rotoros szórófejek azonban tökéletesen megfelelnek erre a célra. A szórási sugár és a szög is könnyedén állítható, és segítségükkel garantált az egyenletes és gazdaságos öntözés.