Menü
Kosár

Blog

31 aug. A Netafim Uniram a csepegtető öntözésben
Kovács 0 549
Napjainkban egyáltalán nem egyszerű a ház körüli növények öntözésének megvalósítása. A modern technológiának köszönhetően azonban számos eszköz a rendelkezésünkre áll. Így jött létre a csepegtető öntözési rendszer és annak speciális elemei. A csepegtető csövek különleges szerepet töltenek be a rendszer életében. A következő pár sorban a Netafim Uni..
24 aug. Minden, amit a házi vízműről tudni kell
Kovács 0 524
Vannak olyan rejtett helyek, ahol nem megoldott a vízellátás. Ilyen például egy nyaraló, tanya, de sok esetben a kerti locsolást is házi vízművel oldják meg. Ez esetben, ha a vízhálózatra való rákötést választanánk, az sokkal költségesebb módszer lenne. Éppen ezért találták ki a házi vízmű rendszerét. A következő pár sorban ennek használatáról és e..
17 aug. Hunter PGP szórófejek az öntözéstechnikában
Kovács 0 259
Akik kertes házban laknak, pontosan tudják, milyen fontos a megfelelő öntözéstechnikai rendszer kiépítése. Ez pedig csak akkor lehetséges, ha minden alkatrész, egytől egyig minőségi termék. A következő pár sorban a szórófejek típusairól, valamint konkrétan a Hunter PGP szórófejek használatának előnyeiről lesz szó bővebben. Szórófejek típusaiA szóró..
10 aug. Vakondháló terítése profi módra
Kovács 0 221
Nincs is bosszantóbb annál, amikor egy gyönyörűen gondozott vagy veteményezett kertben hosszú vakondtúrásokra bukkanunk. Ilyenkor úgy érezzük, hogy kárba veszett, mindaz, amit felépítettünk. Ekkor elkezdünk gyorsan olyan megoldásokat keresni, amelyek egy varázsütésre megszabadítanak problémáinktól. Nos, akadnak minőségi kertészeti termékek, amelyek..
03 aug. Mire jó a leszúrható ágyásszegély?
Kovács 0 482
Szívesen piknikezel a családdal a kertben, vagy előszeretettel fogadod a vendégeket az udvari teraszon? Ebben az esetben jó, ha egy gyönyörű, füvesített övezet tárul a szem elé. Sokan ódzkodnak a füvesítéstől, mondván, hogy meggyűlik a bajuk a gyep gondozásával, pedig csak néhány egyszerű útmutatással kell tisztában lennünk. A következő pár sorban ..
28 júl. Csepegtető öntözés a kukoricaföldeken
Kovács 0 423
A mezőgazdasággal foglalkozók pontosan tudják, hogy milyen fontos a földek terményeinek megfelelő öntözése. A legnehezebb talán a folyamat egyensúlyának megtalálása, hiszen a meleg időben fontos a növények kellő öntözése, de “túláztatni” sem szabad a földet. Szerencsére, néhány módszerrel sokkal egyszerűbbé tehető a folyamat. A csepegtető öntözés a..
20 júl. Milyen gyeprácsméretek vannak?
Kovács 0 108
Amint beköszöntött a nyár, visszatértünk a kerti munkálatokhoz, kiépítettük, befüvesítettük az udvart, elültettük a legszebb virágokat. Az ápolt gyep valójában egy kertből sem hiányozhat, hiszem mindez mára szinte egyenértékű fogalommá vált a szép kerttel. A kihívás abban rejlik, hogy egy gyepnek nemcsak szépnek, de strapabírónak is kell lennie. Ép..
13 júl. Víz a mélyből? Segít a szivattyú és a manométer
Kovács 0 107
Mi az a manométer, és mire használjuk? Ebben a cikkben megmutatjuk! Beköszöntött a nyár, a forró nappalok, a meleg éjszakák és a sokszor akár hetekig tartó szárazság időszaka. Nyáron az UV-védelem és a rendszeres folyadékpótlás központi kérdéssé válik. Nincs ez másként a növények esetében sem: az egyre melegebb nyarak lassan átrendezik a flórákat, ..
06 júl. A kerti rém elűzése, avagy vakondhálóval a vakond ellen
Kovács 0 281
Hazánkban az ötvenes évek óta talán nincs is olyan ember, aki ne látta volna Zdeněk Miller klasszikus meséjének bájos epizódjait. A Kisvakond több évtizedes hódító útra indult, generációk kisgyerekeit szórakoztatta vidám történeteivel. Az egyik ismert rész a Kisvakond, mint kertész. Ebben az epizódban a kertészkedő öregúrnak sok bosszúságot okoz a ..
30 jún. Szórófej, a praktikus adagoló
Kovács 0 230
Ha körbenézel az otthonodban, biztosan találsz olyan flakont vagy üveget, amin szórófej van. A különféle tisztító- és fertőtlenítőszerek szinte mindegyike kapható szórófejes kivitelben. Számos olyan étkezési hozzávaló is van, amit szórófejes üvegből permetezünk az ételre: ecet, citromlé, olívaolaj, stb. A dezodorok és egyéb kozmetikumok is praktiku..
26 jún. Mélykúti szivattyú, a kerti öntözés motorja
Kovács 0 263
Ebben a bejegyzésben a mélykúti szivattyúról olvashatsz bővebben. Itt a nyár, és vele együtt érkeznek a forró nappalok és a hosszú, eső nélküli hetek. A kánikulai időszak nemcsak az emberek számára jelent kihívást, hanem az állatokat, növényeket sem kíméli.A direkt napsugárzás a füves területeket is érzékenyen érinti. Aszályos időszakban, kint a te..
19 jún. Párakapuval a hőség ellen
Kovács 0 302
Ebben a cikkben a párakapuval történő hűsölésről olvashatsz egy rövid összefoglalót. Tény, hogy a nyarak egyre forróbbak: a csapadék kevesebb, a kánikulai napok száma is évről évre növekszik. A szárazság, a tartós meleg, a perzselő napsütés nem kedvez az élő szervezetnek. Nincs mese, a klímaváltozáshoz alkalmazkodni kell.Az automatizált öntözőrends..
Mutasd 1 tól 12 -ig 288 (24 oldalakat)