A csepegtető szalag ára maximálisan kifizetődő, hiszen a csepegtetős öntözés innovációja rengeteg erőt, energiát, sőt pénzt is megtakarít nekünk. A mikro öntözés egyik változata a csepegtető szalaggal történő nedvesítés, mely során a víz a talaj felszínére cseppenként, vagy kortyonként jut ki. Az így, a gyökérzónába juttatott öntözővízzel a növények számára a teljes időszakban optimális nedvesség biztosítható. A csepegtető szalagos öntözés gyakran alkalmazott eljárás a mezőgazdaságban, hiszen a felhasználhatósága sokrétű, ráadásul amellett, hogy kis mennyiségű vizet igényel (azaz takarékos), kicsi nyomásra van szüksége.

A csepegtető szalag ára kifejezetten alacsony, telepítése gyors, és alkalmazása költséghatékony. Így gyakorlatilag a rendszer pillanatok alatt behozza a befektetett energiát. A csepegtető szalagos öntözés használható gyümölcsösökben, díszkertekben, konyhakertekben, faiskolákban, zöldségesekben, vagy akár fóliasátrakban is. A mikro öntözés innovációjának hála az év egész részében megfelelő talajmenti nedvesség biztosítható növényeinknek, melyek meghálálják a gondoskodásunkat.

A csepegtető szalag ára elhanyagolható, pláne a rendszer nyújtotta előnyökhöz képest. A takarékosság nem utolsó szempont világunkban. Ez a mikro öntözési technika nem csak a vízszámlánkat kíméli meg, a nagyobb sokktól, hanem a pénztárcánkat is, hiszen a kiépítés, és fenntartás költségei minimalizálhatók. Nem kell felesleges vízpazarlástól tartanunk, hiszen a csepegtető szalagnak hála a nedvesség eloszlása folyamatos, és kiegyensúlyozott, emiatt is megéri az árát a csepegtető szalag.