Menü
Kosár

Mikro szórófejek

Egy öntözőrendszer kiépítése jó ötletnek tűnhet, mégis első hallásra talán ijesztő lehet. Ilyenkor rögtön arra gondolunk, hogy nem igazán engedhetjük meg magunknak a vízpazarlást. Az öntözőrendszerekkel azonban éppen ellenkező hatás érhető el, a jó alkotóelemek ugyanis lehetővé teszik, hogy takarékoskodjunk. Webáruházunk mikro szórófejek kategóriáján belül olyan termékeket találsz, amelyek ezt segítik. 


Ha te is takarékoskodnál az öntözés során, akkor keresd fel webáruházunk szórófejek kínálatát, és válaszd ki a legtakarékosabb kiegészítőket!

Gyártó: Irritec Cikkszám: LY2.5
Lyukasztó szerszám PE csőhöz 2,5mm cserélhető fejjelCserélhető fejű csőlyukasztó szerszám, csepegtető gombák, kapillár csövek illesztéséhez. ..
1.890 Ft
Nettó ár:1.488 Ft
Rain Bird leszúró XS mikroszóróhoz
Vásárlóink kedvence
Gyártó: Rain Bird Cikkszám: RBXP
Rain Bird leszúró XS mikroszóróhozLeszúró pálca Rain Bird XS mikroszóró fejekhez. Kb 30 cm magas, vágható szárának köszönhetően széleskörűen felhasználható, az adott hel..
395 Ft
Nettó ár:311 Ft
Rain Bird XS-180 állítható mikroszóró fúvóka
Vásárlóink kedvence
Gyártó: Rain Bird Cikkszám: RBXS180
Rain Bird XS-180 állítható mikroszóró fúvókaA Rain Bird XS mikroszóró 180 fokos szögben szór. A fúvókán található állító segítségével könnyed..
305 Ft
Nettó ár:240 Ft
Gyártó: Rain Bird Cikkszám: RBXS360
Rain Bird XS-360 állítható mikroszóró fúvókaA Rain Bird XS mikroszóró 360 fokos szögben szór. A fúvókán található állító segítségével könnyed..
305 Ft
Nettó ár:240 Ft
Gyártó: Rain Bird Cikkszám: RBXS90
Rain Bird XS-90 állítható mikroszóró fúvókaA Rain Bird XS mikroszóró 90 fokos szögben szór. A fúvókán található állító segítségével könnyed&e..
305 Ft
Nettó ár:240 Ft
Mutasd 1 tól 5 -ig 5 (1 oldalakat)

Minden gazda, földművelő vagy kerttulajdonos tudja, hogy a víz maga az élet. Öntözés nélkül a növények elpusztulnának, hiszen képtelenek lennének az egészséges növekedésre. Régen azonban rengeteg vizet elpazaroltak az emberek, mígnem megjelentek az első öntözőrendszerek. Ezekkel már a locsolás egy tudatosabb formája valósítható meg. Webáruházunk szórófejek kínálata a víztakarékosság jegyében lett kialakítva, úgy, hogy mindenki megtalálja a megfelelő alkatrészeket.


Webáruházunk mikro szórófejek kategóriáján belül továbbá megtalálhatóak a termékek, amelyekkel nemcsak vizet, de energiát is megspórolhatunk! Lássuk, melyek a mikro szórófejek használati előnyei!


Szórófejek szerepe az öntözésben


Széles kínálatú kategóriánkon belül az öntözéstechnika megannyi termékével találkozhatsz, ami talán első ránézésre még sok is lehet. Tisztázzuk hát először is, hogy mi a szórófejek szerepe és hozadéka az öntözésben.


A szórófejek tulajdonképpen a felszínre bocsátják a vizet, s kellő egyenletességgel locsolják meg a területet. Egy bizonyos alakban, ami lehet kör vagy körcikk, öntözik meg a földet, így nekünk nincs más teendők. Na jó, egy kevés tervezést azért igényel ezek elhelyezése, mivel fontos, hogy szórófejtől szórófejig történjen a locsolás! 


Az egyes szórófejtípusoknak különböző előnyei vannak. A rotoros szórófejekkel nagy területeken öntözhetünk, hiszen ezek hatósugara csaknem 8-12 méter. Egy könnyed kiemelkedéssel és a vízfüggöny forgatásával meg is történik a locsolás. 


Aztán vannak a spray szórófejek, amelyek használata a szűkebb, füves területeken ajánlott. 2-5 méteres sugarú öntözését egész nagy vízhozam jellemzi, elég mindössze néhány percet működtetni egy nap. 


Mikro szórófejek előnye


Ha továbbgörgetsz a kategórián belül, akkor találkozol a legjobb minőségű mikro szórófejekkel, amelyek immár a szórófejek harmadik fontos csoportját képviselik.


Ezek óriási vívmánynak minősülnek a vízzel való takarékoskodás területén. A növény közelében elhelyezve ilyenkor a folyadék egyenesen a gyökérzónába kerül. Ennek köszönhetően megtarthatjuk a talaj optimális nedvességtartalmát, vagyis elkerüljük, hogy se túl kevés, se túl sok víz ne szivárogjon. Ráadásul ez a módszer igen hasznos például mezőgazdasági vidékeken, mivel nem szükséges miatta megszakítani a felszíni munkálatokat sem. 


A cseppképzés, párásítás folyamata is egyszerűen kivitelezhető segítségével, ráadásul még a legfontosabb tápoldatokat is kijuttathatjuk az öntözés során. Egyszóval nagyobb, igényesebb földterületeken kitűnően alkalmazhatóak ezek a modern öntözéstechnikai kiegészítők.


Amennyiben szeretnél végre spórolni és igazán takarékos lenni, akkor látogasd meg webáruházunkat! Ha már nálunk jársz, elég kiválasztanod a neked megfelelő termékeket, aztán egyszerűen rákattintani a “Kosárba” opcióra.