A bonyolultabb öntözőrendszereket nem lehet egyetlen darab csővezetékből megépíteni, így szükség lesz az illesztéseket biztosító csőidomokra is. Ezek azonban úgy készültek, hogy a meneteknél mindig maradjon egy előre nem meghatározható nagyságú rés. Különben nem lehetne összeilleszteni a különböző darabokat. Ezeket a réseket azonban tömíteni kell összeszerelés után, mert ugyan szemmel nem láthatóak, de a víz utat talál magának. Az utóbbi években a teflonszalag használata kezd elterjedni erre a célra. Régebben természetes anyagokat, főleg kenderkócot használtak.

Érdemes azonban a modern tömítőanyagok mellett dönteni, mert ezek sokkal praktikusabbak, és könnyen használhatók. A jó tömítőanyagok képlékenyek, de ugyanakkor ellenállóak is. Ki kell bírniuk a nagy nyomást, a változó hőmérsékleti körülményeket, és gyakran a kémia ellenállóság is fontos. A teflonszalag használata rendkívül egyszerű. Csak körbe kell tekerni 8-10 alkalommal a meneten, majd a másik idommal való összeillesztés után jól meg kell húzni. Tökéletesen kitölti a rendelkezésére álló réseket, így kiválóan tömít. Kémiai és fizikai tulajdonságainak köszönhetően akár az extrém hőmérsékleti körülményeket is jól viseli, így hosszú évekig nem lesz gond vele.

Ugyanakkor a vegyszerekkel szemben is nagyon ellenálló, ezért a teflonszalag használata nemcsak vízvezetékek esetén javasolt. Sok más esetben is hasznos lehet, és akár gázvezetékek tömítésére is használható. A teflonszalag használata azért is előnyös, mert igen jó áron lehet beszerezni ezt a tömítőanyagot.